Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου του συντονιστικού για την Συνδιάσκεψη





Δελτίο Τύπου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΤΡΙΤΗ 4/10, 12.30ΜΜ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

1Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 29-30 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στην ΕΣΗΕΑ, το Κεντρικό Συντονιστικό της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αναγγέλλοντας την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Άλσους Περιστερίου.
Εκ μέρους του Κεντρικού Συντονιστικού παρουσίασαν τα δυο Κείμενα Θέσεων παρουσίασαν οι Τ. Κατιντσάρος, Γ. Σηφακάκης, Γ. Βλάχος, Κ. Κωστόπουλος, συντόνισε η Μαρία Λούκα ενώ παρευρέθηκαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι Π. Κωνσταντίνου στο Δήμο Αθήνας και Α. Χάγιος στην περιφέρεια Αττικής. Παρών ήταν επίσης ο Χ. Μπίστης, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού.
Κεντρικό στίγμα των κατευθύνσεων αποτελούν τα παρακάτω σημεία
- Οι εργαζόμενοι να «απολύσουν» την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα «συνεταιράκια» τους, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ
- Αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου
- Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων
- Έξω από το ευρώ, αντικαπιταλιστική διεθνιστική αποδέσμευση από την ΕΕ
- Διαδηλώσεις, καταλήψεις, αγώνες κι απεργίες διαρκείας, λαϊκή εξέγερση κι εργατικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής
- ΑΝΤΑΡΣΥΑ ισχυρή για μια Αριστερά της νίκης, της ανατροπής, της νέας σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής

 «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την πρώτη, δημοκρατικά οργανωμένη, Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και τις αποφάσεις της», τόνισε ο Τ. Κατιντσάρος, «θέλει να συμβάλει στο μεγάλο, ενωτικό και ιστορικού χαρακτήρα αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου. Είναι αγώνας για την επιβίωση του λαού από τη λαίλαπα και για την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας της χώρας και του πλανήτη από την καπιταλιστική κρίση. Το τέλος αυτού του δρόμου πρέπει να είναι η ‘’μεγάλη έξοδος’’ της ανθρωπότητας από τη βαρβαρότητα, ένας νέος γύρος κοινωνικών επαναστάσεων με στόχο μια αναγεννημένη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική». Και συμπλήρωσε: «Ο λαός μπορεί και πρέπει να ‘’απολύσει’’ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να διώξει την τρόικα από τη χώρα μαζί με όλα τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τους νόμους τους και να βάλει σε ‘’πολιτική ομηρία’’ τη ΝΔ, τα ‘’εξαπτέρυγα’’ της τρόικας –ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ-, αλλά και κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής».
«Με διαδηλώσεις, καταλήψεις, αγώνες και απεργίες διαρκείας, με όργανα από τα κάτω, κόντρα στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες», τόνισε ο Γ. Σηφακάκης, «μπορούμε να επιβάλουμε την άμεση παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους πιστωτές και τη διαγραφή του χρέους για να πάνε, εδώ και τώρα, τα δισεκατομμύρια ευρώ που τους πληρώνουμε, στην παιδεία, την υγεία και τις κοινωνικές ανάγκες», Παρουσιάζοντας το «άμεσο, μεταβατικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα» που προτείνει το ΚΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σημείωσε ότι απαιτείται «εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση, άμεση έξοδος από το ευρώ και αντικαπιταλιστική διεθνιστική αποδέσμευση από την ΕΕ, για να πετύχουμε αυξήσεις στους μισθούς και απαγόρευση των απολύσεων.»
Σε «κοινή δράση, μέσα στο μαζικό κίνημα, όλης της Αριστεράς, αλλά και όλων των δυνάμεων που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τη ΝΔ», κάλεσε ο Γ. Βλάχος «για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ‘’συντονισμό των συντονισμών’’ που αναπτύσσονται με ταχύτητα σήμερα, για να ενωθούν οι διάσπαρτες αντιστάσεις και κινήματα σε ένα μεγάλο εργατικό και λαϊκό μέτωπο νίκης και ανατροπής της επίθεσης». Ταυτόχρονα, είπε, «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλει στη συσπείρωση ευρύτερων αριστερών αντικαπιταλιστικών δυνάμεων, στη μετωπική δράση τους στους αγώνες, αλλά και στο θεωρητικό διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας».
Τέλος, ο Κ. Κωστόπουλος παρουσιάζοντας το κείμενο θέσεων του Κεντρικού Συντονιστικού για την «ανώτερη δημοκρατική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ», είπε πως «είναι πρωτοφανής η ανταπόκριση στο κάλεσμα για συγκρότηση τοπικών επιτροπών παντού σε όλη την Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά για την Αριστερά στην Ελλάδα, όπου ένα μέτωπο συγκροτείται σε αυτοτελή βάση, με μέλη που έχουν ίσα δικαιώματα, με όργανα αιρετά και ανακλητά από τη βάση, ξεπερνώντας το άθροισμα των οργανώσεων και των ανένταχτων που τη συγκροτούν, με σεβασμό στην ύπαρξη και τη συμβολή τους» και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις τοπικές και κλαδικές επιτροπές βάσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα γίνουν το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου